Deze film is als een ruwe diamant en gaf een uitzonderlijke inkijk in het leven van de personages.


niet voorgekookt en vrij van moraliserende bedoelingen.


'Extremely interesting material', is what the visual anthropologist in me says. I have seen so many distant documentaries about Africa, or very fast ones in which you don't understand how things are experienced. In this material, I do feel the experience, a special intercultural encounter.


Abebe himself: It is a good story, a real story!


de verstilde beelden, en zonder muziek, prachtig.


De film heeft mij diep geraakt


Het is een indrukwekkende film geworden.


De film verheldert en vermenselijkt het onderwerp van armoede, droogte, toekomstkansen en migratie op een indringende manier die zeer tot de verbeelding spreekt. En de humor erin is ook zo mooi.


De opnamen van het landschap adembenemend, die voeren je sowieso al mee.


Deze belevenis moet je samen zien op het grote doek.


Er gebeurt iets met de tijd. De films die we zien zijn gegoten in allerlei formats. Deze film neemt ons mee in het ‘zijn in de tijd’ zoals de mensen er daar in leven. Dat vond ik echt de belevenis van de film. Je werd uit de tijd gehaald. Naast me zat iemand die elke 5 minuten op z’n horloge keek. Die kon zich niet uit zijn eigen tijd bevrijden. Dat was wel bijzonder!


kenmerkend vind ik dat je vrijwel alleen registrerend te werk bent gegaan, zonder in te grijpen en/of situaties speciaal voor je film te beïnvloeden - en dat allemaal zonder muziek. Die puurheid is bijzonder. Al met al bleef je film vandaag regelmatig terugkomen in mijn gedachten, dus hij heeft indruk gemaakt.


Zo een bijzondere film gezien gister. Nico Bunnik is geen antropoloog of etnocineast, maar vindt als rasechte Hagenees  in zijn eentje de hele methodiek uit van Jean Rouch. Zonder bekend te zijn met die films. Daarnaast gebeurd het nog steeds zo weinig dat we over het leven in Afrika, ditmaal Ethiopie, VAN AFRIKANEN ZELF horen. Thanks Nico, Thanks Abebe and friends that we could join the tour of your life for some time. check this out. Totally independent filmproject.


De slotscene deed me denken aan de openingsscene van ‘Once upon time in the west’


Dank voor jouw film … ik heb genoten van Abebe en zijn zoektocht. De opnames in de natuur en nieuwe informatie, die voor mij heel indringend binnenkwam en mijn ziel raakte …